Nieuwsbrief

Nigeria

oktober

Ohekwuru Lovecares foundation

Update Oktober

Ruth Schippers- Abu

We hadden door Gods genade veel vooruitgang geboekt dit jaar en hebben nog veel plannen voor het resterende deel van het jaar. Er zijn wat projecten verricht aan het gebouw. We hebben de vloeren van het hele complex gegoten met beton, zes deuren gerepareerd, de ramen gerepareerd en de ontbrekende vervangen. De stoelen voor in de zitkamer zijn ook gerepareerd. De voor- en achteringangen zijn inbraak werend gemaakt. Er is op dit moment één wc binnen die in gebruik is evenals de wanden van de openbare toilet buiten nu ook compleet zijn. De waterreservoir op het erf is af en de vloer is volledig geëgaliseerd.

Voor het OLF huis is een generator gekocht en nodige schoonmaak/gereedschappen voor de tuinmand om het erf bij te houden. Er was een brommer zodanig kapot dat die vergeten in de hoek lag, die is nu gelukkig gerepareerd en wordt weer gebruikt.

De plannen voor het resterende deel van het jaar zijn; daken te leggen op de twee toiletten en de kleine aanpassingen doen zodat ze in gebruik genomen kunnen worden. We hebben één hal binnen het complex genomen voor een beroeps-/opleidingseenheid. Ook hebben we besloten dat we voor het einde van het jaar één naaimachine en een kappersuitrusting krijgen om mee te beginne. Ook zullen we voorzien van toepassende werkkleding. We willen dat al onze stagiaires vanaf volgend jaar 2022 al hun trainingen direct bij ons op het secretariaat kunnen doen. Dus daar zijn we nu voor aan het voorbereiden!

Wat betreft personeelszaken: we hebben een nieuwe medewerker gekregen om het schoolprogramma specifiek te verankeren, waardoor ons belangrijkste personeelsbestand op 4 komt. Terwijl de tuinman en beveiliging het totaal 6 maken.

We zijn we tegen een probleem aangelopen. Er is een aanpassing gekomen onder de team, de coördinator Mevrouw Gift is van haar positie afgenomen. Door de toestand hebben wij de nood gezien voor een Resource Manager. De persoon die we op aanbeveling kregen is in september komen werken, wij waren opgelucht omdat hij goed en een ouder persoon is maar hij had geen karakter. Vaak kwam hij na 11 uur op werk maar klokte zijn tijd in op 8 uur. We besloten daarom om hem af te betalen voor de werk dat hij had verricht en hij vertrok. De voorzitter had daar last van en besloot met haar man en vrijwilligster te bespreken om hetzelfde werk elke dag van 13.00 tot 15.00 uur te doen en het is tot nu toe perfect verlopen. Ze is een geschenk van God aan ons en ik denk dat haar passie ons op de gewenste plek zal brengen. Op basis van haar inzet stelde ik voor dat ze #5000 naira en #2000 naira als salaris voor haar reguliere afgesproken bezoeken en een herlaadkaart, wat een totaal van #7000 naira is, wat veel minder is dan het salaris van de personeelsmanager die #15000 naira was. Dit is eind oktober van start gegaan.

Verder werkt ons brandstofaanpassing goed het verlaagt onze kosten. In de eerste week van november hopen we een interne training voor al het personeel en eind november houden we de vergadering van de administratieve commissie. We zijn van plan om onze klantenlijst te herzien en een verzending uit te voeren voor degenen met wie we sinds 2017/2018 werken in de eerste week van december om plaats te maken voor andere inschrijvingen. Ook denken we gebedsvol na over de beste manier om hen weer terug los te laten in de samenleving en hoe ze de toekomst het beste tegemoet kunnen zien.

Foto update


Ode Jeniffer is een alleenstaande moeder bij Anywuogbu (cliënt) en een tbc-patiënt. In december werd de diagnose van deze ziekte gesteld en werd ons verteld dat ze een behandeling ondergaat in het algemene ziekenhuis. We houden haar van tijd tot tijd in de gaten om er zeker van te zijn dat ze zich houdt aan al het advies dat haar is gegeven door het medisch personeel. We hebben het geval doorgegeven aan mevrouw Rosemary en ze zei dat ze haar collega die verantwoordelijk is voor die eenheid zal ontmoeten voor een goede follow-up.
Later op een morgen is de heer Omenka Brown van deze Tuberculosestichting (KNCV, Nigeria) die verantwoordelijk is voor de uitroeiing van deze ziekte, naar het kantoor gekomen. Nadat hij ons hun doelstellingen had uitgelegd, nam Lizzy hem mee naar Jeniffer (de alleenstaande moeder). Ze hebben een test op haar gedaan en gaven haar daarna de toepassende medicijnen, die u hier op de foto ziet gratis mee.

Adaikwu Salome, is een alleenstaande moeder in Oju Ihigile. Zij raakte (vorige week) gewond toen ze naar de boerderij ging. We hebben haar een week na de verwonding naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling.

Gebedspunten

We hebben nog een paar gebedspunten dat we u graag vragen om in uw gebeden mee te nemen.