Nieuwsbrief

Peru

december

Judith en Wilfredo uit Peru

30 dec 2021

Klick op de samenvatting van ons jaar 2021 in 2 minuten:

2021 in BEELD

Misschien hadden we het gevoel vast te lopen het afgelopen jaar, maar als we terugkijken, hebben we toch veel doorstaan, veel geleerd, veel gevierd, ook gestreden, veel vooruitgang gezien. Een jaar waarin we met Gods kracht door konden gaan.

We bezochten de kerk in Oxamarca, toen hun voorganger Gilmer een ernstig ongeluk kreeg, we kwamen weer samen met hem hoog in de bergen voor Bijbelstudies. We mochten een aantal gezinnen blijven helpen met voedselpakketten, veel ook met de kosten voor zuurstof. De jongeren van Bet El kwamen bij ons thuis samen, omdat ze verlangden naar persoonlijk contact. We organiseerden zelfs een jeugdweekend en een groot kinderfeest.

Natuurlijk zijn er beperkingen, ziekte, 2 jaar thuisonderwijs, geen lokaal voor de gemeente om samen te komen… en toch zien we Gods leiding en alles wat wél kon. Zelfs schoolspullen en beurzen konden we brengen voor de kinderen om hun onderwijs te ondersteunen. We zijn dankbaar voor alles wat – mede dankzij jullie – mogelijk is geweest!

Deze Bijbeltekst is voor ons het meest toepasselijk in deze tijd:
Een mens stippelt zijn weg uit, de HEER bepaalt de richting die hij gaat. Spreuken 16:9

We plannen en dát is goed, maar laten we open staan voor wat we onderweg kunnen veranderen, verbeteren en leren.

Een goed, gezegend en voorspoedig nieuw jaar!

 

21 dec 2021

Kerst in de Andes

Ook al zijn het tijden van onzekerheid en steeds maar plannen bijstellen, willen we blijven plannen en blijven doen wat wél mogelijk is in deze omstandigheden; juíst in deze moeilijke tijden licht en hoop brengen waar dat nodig is.

Zo mochten we afgelopen weekend samen met meer dan honderd kinderen kerst vieren in hun eigen dorpen, geleid door Efrani. Samen dansen, samen zingen, even vergeten dat de scholen in Peru al twee jaar dicht zijn, dat hun ouders ze hierbij vaak niet kunnen helpen, omdat ze zelf maar één of twee jaar basisschool hebben. We wilden ze verwennen en Het Goede Nieuws van de eerste Kerst vertellen.

 

Nee, hier is het virus ook nog niet verdwenen, maar mensen moeten op eigen kracht weer opstaan en verder. Binnen zitten is geen optie. Mondmasker op en gaan werken. Roeien met de riemen die je hebt, want van de overheid verwacht men niet veel steun. Misschien zijn de mensen hier wendbaarder, want het is vaker instabiel, onzeker, met elke wisseling van de macht, is het weer afwachten, en de huidige regering bakt er nog weinig van.

Wat is het dan heerlijk die mooie koppies te zien en ze blij te kunnen maken. Het zijn dezelfde kinderen die we in maart helpen met schoolspullen, die ze hopelijk hard nodig zullen hebben het nieuwe schooljaar. Want de hoop is dat de scholen in 2022, na twee jaar thuisonderwijs – en vaak geen onderwijs – weer open zullen gaan. Daar zien we naar uit!

Ondanks alles, tel je zegeningen!

Vanuit de Andes van Perú,
Gezegende Kerst,
Wilfredo en Judith, Esther en Christina