Peru

juli 2022

Judith en Wilfredo uit Peru

Dankbrief Juli 2022

“De Heer is de Maker van de hele aarde. Hij is een eeuwige God. Hij wordt niet moe en raakt niet uitgeput. Jesaja 40:28”

We zijn inmiddels een maand thuis en kijken vol dankbaarheid terug op veel ontmoetingen in acht gemeentes in Nederland, en vrienden en familie. We hebben geboft met heerlijk voorjaars- en daarna zomers weer! Het was pittig de Peruaanse school bij te houden met dagelijks veel huiswerk, omdat het geen vakantie was, maar onze meiden hebben het heel goed gedaan! Meteen na aankomt in Perú zijn we doorgegaan (letterlijk en figuurlijk), omdat veel toch blijft liggen, wat lichamelijk wel zijn tol eiste. Nu weer beter onze draai gevonden en genieten van onze mensen, de intensieve maar mooie reizen en contacten hier.

Dankpunten

GEMEENTE BETEL

Doordat we nog geen (eigen) ruimte hebben om samen te komen, doen we de zondagse diensten bij Marcela thuis. Soms is de huiskamer te
klein, maar daar kunnen we alleen dankbaar voor zijn, omdat we elkaar – en meer mensen – wekelijks kunnen ontmoeten. De jongeren komen wekelijks samen in ons huis. Nadat we spreken over bepaalde thema´s, maken we samen pizza en doen we spelletjes: gezellig!

Spelletjesavond met de jongeren in ons huis.

Leesbrillen om de Bijbel weer te kunnen lezen.

CONFERENTIES en LEESBRILLEN

Nog geen week na aankomst zijn we naar de conferentie in Oxamarca gegaan en mochten we de groeten uit Nederland overbrengen en leesbrillen meenemen, die in Nederland zijn ingezameld. Elke reis gaat een grote doos mee, samen met de (studie)Bijbels en zangboekjes die ze bij ons bestellen en we met grote korting mee kunnen nemen

VERJAARDAG JOSUE

Afgelopen maand mochten we samen met Josué zijn 50ste verjaardag voeren. Hij ging het team voor Bijbels onderwijs in het binnenland versterken in 2002, toen mijn vader Ger een ongeluk kreeg. Nog steeds bezoekt hij de kerkjes voor conferenties. Veel leiders uit Oxamarca kwamen ook.

JEUGDKAMPJEUGDKAMP

Deze week gaan we op avontuur met een aantal van onze jongeren. We gaan namelijk kamperen in Cajabamba, 3-4 uur rijden van Cajamarca. Een neef van Wilfredo heeft daar een stuk grond waar we mogen kamperen met tenten, maar veel moeten we zelf meenemen, want winkels zijn er niet in de buurt. Overdag is het aangenaam warm, maar s nachts koelt het flink af. Ook Victor David gaat mee, die begin dit jaar chemo heeft moeten ondergaan en er goed doorheen is gekomen. We zijn dankbaar voor zijn leven!

50ste verjaardag Josué (in het midden met hoed)

Marcela

DIAKENEN

Marcela is één van onze diakenen. In a pril werd een tumor in haar buik gevonden. Ze heeft verschillende onderzoeken gehad in Cajamarca en Chiclayo (6 uur rijden naar de kust), omdat de zorg in Cajamarca erg basaal is. De operatie is nog niet ingepland, terwijl ze steeds meer pijn heeft. Neem haar mee in gebed. Esther Incil is ook diaken. Haar man Ramón heeft een ernstige longaandoening en werd kortgeleden voor de tweede keer besmet met COVID. Het is elke keer levensbedreigend en uitputtend om wekelijks naar de EHBO te moeten. Bid voor hen.

ZUS ESTHER

US ESTHER US ESTHERUS ESTHERUS ESTHER : bij Wilfredo´s zus Esther is een tumor in de schildklier gevonden. Ook zij is in afwachting van een operatie in de stad Trujillo aan de kust. Het lijkt erop dat het behandelbaar is en er geen uitzaaiingen zijn, al geeft het toch soms spanning, gezien de oudste zus hieraan is overleden.

Esther Chuquiruna, zus van Wilfredo

Afscheid na de conferentie in Oxamarca.

CONFERENTIE HOOG IN DE BERGEN

In augustus zullen we voor het eerst naar Chugur gaan; een dorp op 3480 meter boven zeeniveau. De verwachting is 5 uur onderweg te zijn, want het regent niet meer. Onderweg zullen we moeten vragen welke richting we op moeten, zo werkt GPS in de Andes  Het is er wel erg erg koud! Esther en Christy blijven daarom thuis bij Lucy.