Nieuwsbrief

Peru

November 2022

Judith en Wilfredo uit Peru

November 2022

Spreuk: “Alles komt op tijd, voor hij die wachten kan”

“Ik weet niet hoe, maar God weet wat Hij gaat doen!”. Marcela wachtte al bijna zes maanden op een operatie, omdat er een gevonden tumor in haar buik was maar de dagen begonnen, de weken en maanden begonnen en het werd enorm op de proef begonnen.

Groeiende tumor

Toen Marcela te horen kreeg dat ze een tumor had, werd ze meteen doorverwezen naar de grotere stad Chiclayo. Een operatie was ontworpen om er klaar voor te zijn. Daarna moest Marcela wachten op een belletje, maar die kwam niet. Zelfs niet toen haar man de regionale gouverneur belde en ze beloofden diezelfde week haar in te plannen: het belletje bleef uit.

Marcela in het ziekenhuis

Julio en Marcela zijn weer thuis in Cajamarca

Kan niet langer wachten

Na zes maanden wachten en pijn, nam haar man, Julio, haar mee in de auto, zonder een medische afspraak te hebben. 5 uur rijden naar de kust. Hij wilde Marcela met een rolstoel via de EHBO het ziekenhuis binnen rijden, al zou moeten overdrijven. Maar stellig zei ze: “Nee, ik weet niet hoe, maar God weet wat Hij gaat doen!” . Een half uur voordat ze in Chiclayo arriveerde, werd Marcela gebeld door het ziekenhuis: “Waar bent u mevrouw? Er is een bed voor u vrij, maar dan moet u wel vóór 1pm hier zijn, want overmorgen wordt u geopereerd…”

God heeft de touwtjes in handen

Alle begonnen ineens open, de dokters waren enorm behulpzaam en Marcela begonnen dat God alle touwtjes in handen had en altijd had gehad! Donderdag werd ze geopereerd, van 9.00 tot 17.00 uur lag ze op de operatietafel. Ze ervoer vrede toen ze er lag: “alsof ik in de hemel ben geweest” zei ze later. Julio vertelt hoe wonderbaarlijk alles is gegaan en dat Marcella’s God zo goed is geweest, terwijl hijzelf geen Christen is. “We hebben de eerste resultaten gehad van de biopsie en dat was negatief. Ik heb geloof dat de rest ook zo zal zijn”.

***De meeste patiënten uit het noorden van Perú, die gespecialiseerde hulp nodig hebben, worden naar Chiclayo doorverwezen (vijf uur met de bus vanuit Cajamarca). Dit zijn er vaak wachtlijsten van meer dan 800 patiënten. Veel van hen zoeken een dure kliniek op. Het is daarom een ​​wonder zoals alles is bij Marcela.

Overvol ziekenhuis in Chiclayo

Judith en Marcela, diaken van onze gemeente BetEl

Voorbede

Bid voor het gezin van Marcela: man Julio en drie volwassen kinderen. Dat ze door het getuigenis van hun moeder, God van dichtbij leren kennen.